Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два

...
</TD
>Официално стартират дългоочакваните полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два
Коментари Харесай

Започна продажбата на билети за полетите от Пловдив до Истанбул, вижте най-евтиния

Официално стартират дълго чаканите полети от Пловдив до Истанбул. Те ще се извършват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с потенциал 180 пасажери. Самолетите ще кацат на азиатското летище " Сабиха Гьокчен ", откъдето има стотици благоприятни условия за прикачване на полет до разнообразни елементи на света, в това число полети до десетки мечтани дестинации в Европа и Азия.

Преди дни се организира среща сред посланика на България в Турция Ангел Чолаков и основния изпълнителен шеф на Pegasus Airlines Гулиз Йозтюрк в Истанбул по отношение на откриването на новата самолетна компания. По-рано среща бе извършена и сред ръководителя на Съвета на шефовете на летище Пловдив, изпълнителния шеф на аеропорта Красимир Пешев и представителите на турската нискотарифна самолетна компания " Пегасус еърлайнс ".

Дестинация Пловдив към този момент е отворена за резервации на уеб страницата на авиокомпанията www.flypgs.com. Справка демонстрира, че цената на най-евтиния еднопосочен билет стартира от 30 евро.

" Изключително сме щастливи, че в къси периоди договорихме стартирането на постоянната авиолиния Пловдив-Истанбул. По този метод се отваря вратата в Пловдив да дойдат по-лесно туристи от разнообразни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации посредством прикачване на истанбулското летище ", разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив. 

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.

В същото време зимната чартърна стратегия е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се извършват от самолетната компания SunExpress. Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица. 

С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се извършват по 20 полета на седмица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР